Facebook Yeni Ödeme Sistemini Test Ediyor

  • 08:29 tarihinde Admin tarafından yazıldı.
  • Yorum Yok
  • Haber

facebook
Facebook, mobil uygulama satın alımlarında kullanacağı PayPal benzeri yeni ödeme sistemini test aşamasında olduğunu açıkladı.
PayPal, adeta banka gibi çalışan ve internet üzerinden yapılan alışverişlerde en çok kullanılan ödeme yöntemlerinden biri. Daha önceden hesabınıza eklediğiniz kredi kartı bilgileriniz sayesinde güvenli bir alışveriş yapmanızı sağlayan sistemi Facebook şuan test aşamasında.
Facebook, site üzerinden mobil uygulama almak isteyen kullanıcıları için daha kolay ve güvenli bir ödeme sistemi üzerinde çalışarak müşterine daha iyi hizmet vermeye çalışıyor. 2009 yılında getirmiş olduğu ''Kredi'' ödeme yöntemi sayesinde kullanıcılar nakit paralarını Facebook Kredisine çevirerek alışveriş yapabiliyorlardı. Fakat kredi sistemi ile Facebook üzerindeki oyunların yaşadığı sıkıntı sonucunda Facebook bu sistemi geçtiğimiz yıl kaldırmak zorunda kaldı.
Test aşamasında olan ödeme sistemi resmi olarak çıkartıldığında, daha önceden Facebook hesabına kredi kartı bilgilerini eklemiş olan kullanıcılar direk olarak hesapları üzerinden mobil uygulamaları satın alabilecekler. Kullanıcılar açısından baktığımızda büyük bir rahatlık olarak görünsede, kullanıcıların kredi kartı bilgilerini girdikten sonra Facebook hesaplarını daha dikkatli kullanmaları gerekebilir.
Facebook 2. çeyrekteki ödemelerden gelen gelirini 214 milyon $ açıklarken, bu rakam toplam gelirinin yaklaşıkyüzde 11'ini oluşturuyor. Toplam gelir içinde küçümsenmeyecek bir paya sahip site içi ödemeler için gelen yeni sistemle bu gelirin artması planlanıyor.