Skype, Windows 8.1 ile Birlikte Yüklü Gelecek

  • 08:35 tarihinde Admin tarafından yazıldı.
  • Yorum Yok
  • Haber

Microsoft'un kendi işletim sistemi Windows'un içerisine gömdüğü yazılımlar nedeniyle başının sık sık ağrıdığını biliyoruz. Geçmişte Internet Explorer ve MSN ile yaşadığı sıkıntıların ardından şimdi de Skype'ı Windows 8.1'in beraberinde getirmeyi amaçlayan Microsoft'un anti tröst yasaları tarafından yine bir cezaya çarptırılıp çarptırılmayacağını söylemek şimdilik biraz zor.
Skype masaüstü pazarlama başkanı Aga Guzik'in blogunda konu hakkında yapılan açıklama şu şekilde oldu:
"Skype, PC'nizi ilk açışınızdan itibaren Windows 8.1'in öne çıkan özelliklerinden bir tanesi olacak. Böylece artık favori uygulamanızı indirmek zorunda değilsiniz ve Windows 8.1'e giriş yapar yapmaz insanlarla iletişimde kalabilirsiniz."
Elbette Skype kullanmayı sevenler için bunun iyi bir haber olduğu kesin ancak pek çok kullanıcı MSN döneminden sonra Skype'a oldukça soğuk yaklaştı ve kullanmayı bıraktı. Her ne kadar Skype'ın şu anda 300milyondan fazla kullanıcı hesabı olsa da kullanmak istemeyenler bu kadar göz önünde bulunmasından rahatsız olacaklardır.
Benzer uygulamaların yapılacağı ve Windows 8.1'in merkezinde yer alacak tüm programlar şöyle listeleniyor:Bing, Skype, Internet Explorer, SkyDrive, Outlook, Xbox Music, Video ve Oyunlar.