Temizlik işçilerinin işine son verildi, hastalar mağdur oldu

  • 08:41 tarihinde Admin tarafından yazıldı.
  • Yorum Yok
  • Güncel

Temizlik işçilerinin işine son verildi, hastalar mağdur oldu


Ameliyathane bölümünde görevli temizlik personellerinin işine son verilmesi sonucu hastalarının mağdur olduğunu belirten bazı hasta yakınları, ameliyathane önünde görevlilerle tartıştı.
Batman Bölge Devlet Hastanesi Ameliyathane ve Yoğun Bakım Ünitelerinde çalışan temizlik elemanlarının iş akitlerinin feshedilmesi sıkıntıya neden oldu. Hastanenin kuruluşundan bu yana 6 yıldır görev alan müteahhit elemanları, iş akitlerinin feshedilmesi nedeniyle işlerinden oldu. 12 kişinin dün itibariyle iş akitlerinin feshedilmesiyle ameliyathanede temizlik ve hijyen alanlarında ve doktorların ameliyatlarda ciddi sıkıntılar yaşadığı iddia edildi.
"HASTAMIZ ÖLSE HESABINI KİM VERECEK?"
Hastanede uzun süredir yatarak tedavi gören annesinin dün ameliyat olması gerektiğini, ancak ameliyathaneden geri çevrildiğini belirten Medeni Gül duruma tepki gösterdi. Hastasının durumunun ne olacağını soran Gül, "Ameliyathanede görev alanların iş akitlerinin feshedilmesi sonucu hastalar mağdur oldu. Hastamıza bir şey olursa bunun hesabını kim verecek?" dedi.
Dün itibariyle iş akitleri feshedilen temizlik görevlileri, hastanenin kuruluşundan bu yana çalıştıklarını belirterek, "Kimimiz evli, kimimiz borçlu durumumuz, çok kötü. En azından işimizin ehli olduk, işimizi öğrendik. Yerimize başka kişilerin işe alınacağı iddia ediliyor. Yeni alınacak kişilerin kalifiye eleman olmaması durumunda ciddi sıkıntılar yaşanacak." şeklinde konuştu.
Hastane yetkilileri ise açıklama yapmaktan kaçınarak, ihale süresinin ve yüklenici firma ile olan sözleşmenin bitimi ile bu sorunun yaşandığını, iş akitlerinin firma tarafından feshedildiğini belirtmekle yetindi.
Cihan Haber Ajansı