Amerika'lılar Hergün Facebook Kullanıyor

  • 08:27 tarihinde Admin tarafından yazıldı.
  • Yorum Yok
  • İnternet

facebook
En popüler sosyal medya ağı olan Facebook yaptığı açıklama ile Amerika'da hergün 128 milyon kişinin Webservisi üzerinden Facebook kullandığını açıkladı. Bu rakam tüm Amerika'lıların yüzde 40'ını oluşturuyor.
Mobil kullanıcı sayısı 101 milyonda kalmasına rağmen bu rakam toplam nüfusun yaklaşık yüzde 33'üne denk geliyor ki buda bize Facebook'un mobil platformunda ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.
Kullanıcı sayısı detaylarını içinde Facebook'a reklam veren şirketleri de barındıran bir mail ile açıklayan Facebook, reklamcılarına nasıl bir kitleye ulaşım sağladıklarını göstermeye çalışıyor. Facebook'un bu hareketini güç gösterisi olarak nitelendirebiliriz. Çünkü Facebook yapılan tahmini reklam gelirlerini fazlasıyla geçerek toplamda 1.6 milyar $ gibi büyük bir reklam gelirine ulaştı. Ayrıca bu gelirin 650 milyon $'lık kısmı sadece mobil platformdan sağlandı.
Facebook bu hamleyle birlikte ilerleyen zamanda getirmeyi planladığı videolu reklam özelliği için bir adım daha atmış oldu.
Popüler sosyal ağ sitesi üzerinde reklam vermek isteyenlerin, kullanıcıların gün içerisinde ne sıklıkla siteyi kullandığını ve aslında tam olarak ne istediklerini veya beklediklerini öğrenmesi kendileri adına muhteşem birşey. Bu sayede doğru zamanda, doğru kitleye ulaşabilecek olan şirketler, verdikleri reklam ile daha başarılı bir üretim, satış ve gelir grafiği çizebilirler.